Ajánló Közélet Siófok

Balaton-parti Kft: feljelentést tett a siófoki polgármester

Siófok városháza

Nagy lakossági érdeklődés övezte a legutóbbi testületi ülést, ahol Lengyel Róbert polgármester bejelentette, feljelentést tett a Balaton-parti Kft. gazdálkodásával kapcsolatban, és a rendőrség már el is rendelte a nyomozást az ügyben. 

Az ügy előzménye, hogy elkészült a Balaton-parti Kft. átvilágításáról szóló jelentés, azonban a testület fideszes többsége a korábbi testületi ülésen szakmai kifogásokkal élt, nem fogadta el a jelentést, és kezdeményezte, hogy az Állami Számvevőszék végezze el a vizsgálatot. A polgármester szerint ez „időhúzás és a szennyes takargatása a képviselőtestület többségének részéről”, mivel a jelentés válaszokat ad azokra a kérdésekre, amelyeket korábban együtt hagytak jóvá.

A legutóbbi testületi ülésen Lengyel Róbert rögtön az elején közölte, akinek tudomására jut egy bűncselekmény, és nem tesz feljelentést, az is bűncselekményt követ el. Egy köztestület köteles a hatáskörében tudomására jutott bűncselekményt feljelenteni – hangsúlyozta. Mint kifejtette, ő ennek szellemében megtette a szükséges lépéseket, amihez a Balaton-parti Kft. vizsgálatáról szóló jelentés kellő alapot adott.

Hirdetés

A polgármester a feljelentést folytatólagosan elkövetett hűtlen kezelés, többrendbeli magánokirat hamisítás, lopás, csalás, többrendbeli sikkasztás, a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése, valamint hivatali visszaélés gyanúja miatt tette meg. Kilátásba helyezte, hogy az adóhatóságnál is feljelentést tesz a számvitel rendjének megsértése miatt.

A rendőrség jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja miatt rendelt el nyomozást a siófoki önkormányzat cégénél.

(siofok.hu)

Mit szól hozzá?

hozzászólás