Ajánló Időjárás

Hőségriadó jöhet! A Balaton már most 23 fokos

Balatoni hőség
Hőségriadó. Balaton. Szexi lány hűsíti magát a vízben. Szemben Tihanyban pedig még forróbb kezd lenni a helyzet. Kép: Balaton Sound Aftermovie 2014

Úgy alakul minden, ahogy a korábbi időjárás előrejelzések mutatták. Marad a forróság, a hétvégén akár 34-35 fokot is mérhetünk.

Az Időkép.hu tájékoztatása szerint a tegnapi zivatarok és szorványos jégeső csak átmeneti felfrissülést hoztak az országba, a Balatonnál már ma 25-29 fokot mutattak napközben a hőmérők, míg a Duna vonalától keletre 30 fok feletti most is a hőmérséklet.

Hűvös időről tehát egyelőre ne is álmodozzunk, csütörtökön és pénteken már újra 27-33 fok lehet, a kánikula pedig a hétvégén fog tetőzni: szombaton és vasárnap 34-35 fok sem kizárt.

Hirdetés

Frissítő helyi zápor, zivatar is csak egyre kevesebb helyen fog kialakulni, ellenben az UV-sugárzás nagyon erős lesz, bánjunk óvatosan a napozással és kalap, baseball sapka vagy más egyéb fejfedő is ajánlott.

A Balaton vízhőmérséklete már most 23 fokos, a Velencei-tó pedig 24, hétvégére pedig még melegebb lesz mindkét tó, így érdemes lesz a vízpartokra látogatni.

A kánikula csak a jövő hét elején enyhülhet.

Mit szól hozzá?

hozzászólás