Hévíz Közélet

Nemzetközi egészségturisztikai szakvásár lesz októberben Hévízen

Szakvásár Hévízen

Európa egyik legnagyobb egészségturisztikai szakvásárát rendezik meg októberben Hévízen, ahová Észak-Amerikától az Arab-öböl térségéig, a világ számos pontjáról várnak látogatókat.

A nemzetközi szakvásár helyszíne tavaly a szlovéniai Radenci volt, az idén október 1-3. között tartandó magyarországi pedig sorrendben a hetedik találkozó lesz. A kiállítást konferenciák, hotelbejárások, társasági programok, illetve különböző bemutatók színesítik.

A vásár ötletgazdája, a Szlovén Spa Szövetség elnöke, Iztok Altbauert a rendezvényről azt mondta: a Meeting of the Spas of Central Europe (SPACE) elnevezésű esemény az egészségturizmus iránt egyre növekvő keresletre alapoz. A fejlett fürdőkultúrával és hagyományokkal rendelkező közép-európai régióban a szakemberek megismerhetik a legújabb trendeket, a fürdő és wellness piac aktuális kérdéseit.

Hirdetés

A rendezvény komoly üzleti potenciállal rendelkezik, eddig több mint 160 wellness és spa szolgáltató állított ki az eseményen, az üzleti találkozók száma meghaladta a 3300-at.

Horváth Orsolya, a Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója hozzátette: az idei eseményre már Szlovéniából, Magyarországról, Szlovákiából, Horvátországból és Csehországból is jelentkeztek kiállítók. A hévízi esemény nem szokványos utazási irodai vásár lesz, sokkal inkább egy üzleti találkozó, ahol a régió szolgáltatói bemutatkozhatnak a világ minden tájáról ideérkező vásárlóknak. Várhatóan az esemény iránt hatalmas lesz az érdeklődés, hiszen Hévíz Európa legnagyobb gyógyító erejű meleg vizes tava, s a rendezvénynek köszönhetően tovább erősödik a fürdőváros pozíciója.

MTI

Mit szól hozzá?

hozzászólás