Ajánló Badacsony Balatonboglár Keszthely Programok

Pénteken lesz a Balaton Napja

Balaton Napja
Első alkalommal tartanak a Balatont körülölelő strandszezonnyitót tíz település részvételével, strandpiknikkel, gasztronómiai bemutatókkal pénteken. Fotó: Gerzsenyi-Raczko Tímea

Idén először szervezik meg, nem titkoltan hagyományteremtő szándékkal, számos Balaton parti településsel együttműködve a Balaton Napja rendezvényt.

A Balatoni Kör alapítója Kardos Gábor kezdeményezésére a Balaton Napja az év első olyan péntekére esik majd, amikor a tó vize eléri a 20 fokot. Az elmúlt napok kedvező időjárásának hatására, ma már 23 fokos a víz.

Miss Balaton, retró strand és borudvar

Pénteken tehát megindul a balatoni szezon. Badacsonyban a Miss Balaton, Balatonbogláron a Platán téren az idei első közös strandszezonnyitó rendezvény alkalmából a Dél-Balatoni Bor sem maradhat ki a programból. Ezen apropóból a Balatonboglári Borudvar hivatalos megnyitójára is sor kerül. Balatongyörökön retró hangulatban strandolhatunk. De részt vesznek még a programban Alsóörs, Ábrahámhegy, Badacsony, Balatonmária, Balatonudvari, illetve Fövenyes, Szárszó és Tihany strandjai is.

Strandgasztronómia. #beachfoodbalaton

Valami új. Valami balatoni. A lángos-gofri-főtt kukorica klasszikusa mellett, olyan újdonságokkal is fogunk találkozni idén, mint a vízikutya, Balcsi Bagel, Balatoni Fish and Chips. Persze ehhez a Tihanytól nem messze található fövenyesi Vén Kalóz-ba  kell ellátogatnunk, vagy a keszthelyi Vinoteca Cocktail Bár & Fröccsterasz kínálatából  érdemes megkóstolnunk az újdonságokat. De a Balaton körül egyre több étterem veszi fel étlapjára a minőségi, helyi alapanygokból készült újdonságokat.

Hirdetés

Indul a Fröccsszezon Keszthelyen a Vinoteca Cocktailbárban.

Indul a Fröccsszezon Keszthelyen a Vinoteca Cocktailbárban.

Balatoni Baywatch

Pénteken délután négy órakor tehát, minden a programhoz csatalakozott balatoni strandon ünnepélyes strandszezon nyitó lesz. A központi program ezúttal Badacsonyban lesz, de a tervek szerint ez minden évben vándorolni fog. – Idén a vízimentők lesznek ebben partnereink, akiket a Miss Balaton és udvarhölgyei löknek be a vízbe, ezzel is megmutatva, hogy elkezdődött a fürdőszezon. Lehet jönni, meleg a víz szépek a lányok és biztonságos a fürdőzés – mondta Kardos Gábor a Lánchíd Rádióban. A szervező jelezte, hogy a jövőben országszerte tematikus programokat terveznek a Balaton napjára, azzal a céllal, hogy jobban megismertessék a tó természeti értékeit, hagyományait, iskolai vetélkedők, balatoni kóstolók, zenés, verses balatoni estek formájában.

Kardos Gábor beszélt arról is, hogy a tóparti települések iskolásai és a távolabbról érkező vendégcsapatok közti vízisport versenyeket is terveznek a jövőben, erősítve az itt élők és a Balaton kedvelőinek összetartozását.

Mit szól hozzá?

hozzászólás