Ajánló Balatonfüred Sport

Risztov Éva második, Gyurta Gergely negyedik lett a nyíltvízi úszó világkupán

Risztov Éva - Balatonfüred
Risztov Éva a női 10 kilométeres versenyen a Magyar Úszás Napja keretében rendezett balatonfüredi nyíltvízi úszó világkupán. Fotó: Kovács Anikó/MTI

A nőknél Risztov Éva második, a férfiak versenyében Gyurta Gergely negyedik lett a szombati Magyar Úszás Napja keretében rendezett balatonfüredi nyíltvízi úszó világkupán.

Risztov, a 2012-es londoni olimpia bajnoka a Balaton 21 fokos vizében rendezett nyíltvízi úszó világkupa 10 kilométeres viadalán végig az élbolyban haladt, többnyire vezetett, a záró szakaszban azonban hárman is elébe kerültek. A hajrában viszont nagyot küzdött a magyar versenyző, akit végül csak a táv 2013-as világbajnoki ezüstérmese, a brazil Ana Marcela Da Cunha előzött meg.

Nagyon boldog vagyok, hogy ilyen jó versenyben és ennyire jó mezőnyben lettem második. Ezzel az eredménnyel elégedett lennék a világbajnokságon is

– mondta Risztov.

Hirdetés

A férfiaknál – szintén vb-erősségű mezőnyben – Gyurta Gergely a négyszer 2 és fél kilométeres körökben rendre az élen úszott, nagy iramot diktálva. A befejező szakaszban többen is megelőzték, a hetedik helyről azonban vissza tudta küzdeni magát, s kevés hiányzott neki a dobogós helyzéshez. A győzelmet a brit Jack Burnell szerezte meg.

Elégedett vagyok, hiszen legjobb magyarként kvalifikáltam magam az augusztusi kazanyi vb-re

– értékelt Gyurta.

Gellér Gábor, szövetségi kapitány azt nyilatkozta, rendkívül nehéz verseny volt leginkább a hideg víz és a tumultus miatt. “Test test elleni harcot vívtak a lányok”, akik évek óta az első tízben vannak, megbízhatóan, kiegyensúlyozottan versenyeznek. Úgy vélte, mindenképpen lesz magyar lány az első tízben a világbajnokságon.

Mit szól hozzá?

hozzászólás