Ajánló Közélet Siófok

Újra jár a vonat Lepsény és Szántód-Kőröshegy között

Vonat Balatonföldvárnál
Egy V43-as mozdony halad a balatonföldvári védett platánsor alatt 2015. június 16-án. A napokban adták át a Lepsény és Szántód-Kőröshegy közötti korszerűsített vasúti vonalszakaszt. Fotó: Máthé Zoltán

Előző vasárnaptól újraindult a vonatközlekedés Lepsény és Szántód-Kőröshegy között, a június 20-ai nyári menetrend életbelépésével pedig újabb járatok indításával bővülnek a vasúti szolgáltatások a Balaton felé.

A 32 kilométeres vasúti pályaszakasz forgalomba helyezésének alkalmából tartott előző szombati siófok-szabadisóstói sajtótájékoztatón Loppert Dániel, a NIF Zrt. kommunikációs igazgatója azt is elmondta: a csaknem 30 milliárd forintból felújított dél-balatoni vasútvonal teljes átadására őszig várni kell, de a menetrend szerinti vonatközlekedés megindulhat.

Hirdetés

Ezzel véget ér a több hónapja tartó vágányzár, amely miatt átszállásra kényszerültek az utasok, és több szakaszon is megszűnnek a 60 kilométer/órás korlátozások.

20 perccel gyorsabban Budapestről Siófokra

A héten már 80, a későbbiekben pedig 100 kilométer/órás sebességgel közlekedhetnek az érintett szakaszon is a vonatok. Az eddigi pályafelújításoknak köszönhetően a korábbi több mint 100 perces vonatút helyett 80 perc alatt el lehet majd érni Siófokot a fővárosból.

Mit szól hozzá?

hozzászólás