Gasztro

Újra megválasztják a Balaton fagyiját

Balaton fagyija
A Balatoni randevú - 2014 Balaton fagyija. Fotó: Florida Cukrászda

Gyerekkorunk kedvence, a nyár elmaradhatatlan és örök desszertje a fagylalt. Ha emellé még egy kis balatoni hangulat is társul, akkor biztosan feledhetetlenné válik a vízparti kikapcsolódás.

Egy tavalyi kezdeményezésnek köszönhetően már nem kell sokat várnunk, hiszen hamarosan kiderül, hogy milyen lesz a 2015-ös év Balaton fagyija. A Balatoni Regionális TDM Szövetség április 10-ig várja a kézműves fagylaltot készítők receptjeit.

2014 a fagyi és a Balaton „történelmében” is egy meghatározó év volt, hiszen első alkalommal választották ki a Balaton legízletesebb jeges finomságát. A verseny idén is folytatódik, és nemsokára megtudhatjuk, hogy a magyar tengernél a 2015-ös évben milyen ízű gombócok lesznek a legkeresettebbek. A Balaton fagyija címért folyó megmérettetést most is a Nyitott Balaton programsorozat keretében hirdették meg, amelyre csak az üdülőrégióból lehetett nevezni, hagyományos alapanyagokat tartalmazó termékekkel.

Egy romantikus randevú egy igazi balatoni fagyiba sűrítve

Hirdetés

A tavalyi évben a legtöbb pontot, így a Balaton fagyija címet a Balatoni randevú fantázianevű, szamócás-pezsgős marcipánfagylalt kapta, aminek megkóstolására már a neve hallatán is kedvet kapunk. A finomság készítője pedig Pálfi Attila, a balatonmáriafürdői Florida Fagylaltozó tulajdonos-üzemeltetője volt. A Balatoni Regionális TDM Szövetségének a legfőbb célja a hagyományteremtés és az, hogy népszerűsítsék az üdülőrégió klasszikus és hagyományos kézműves fagylaltjait.

A versenyre a fagylaltozók kétféle ízzel nevezhettek, a sok ínyencség között volt például kapros, mákvirágos és balatoni jégboros ízű is.

Dezső Katalin

Mit szól hozzá?

hozzászólás