Balatongyörök Közélet Videó

Elkészült a balatongyöröki Kneipp élménysétány

Elkészült a balatongyöröki Kneipp élménysétány vizes és váltakozó felületű taposókkal, melynek különlegessége abban rejlik – amellett, hogy a Balaton partján fekszik -, hogy a tó vize segíti a gyógyulást, melyet megtisztítva a tóba forgat vissza.

A vizes és száraz taposó felületén járva a talp reflexiós pontjai stimulálódnak, mely serkenti az ideg-, és az immunrendszer működését, valamint jótékony hatást gyakorol a szívre, az anyagcserére és a vérkeringésre is. A balatongyöröki élménysétány mentén meditálásra alkalmas padok, felnőtt és gyermek játszótér, valamint gyógynövényszigetek állnak a testi-lelki felfrissülés és egészségmegőrzés szolgálatában.

Hirdetés

Mi is az a Kneipp taposó?

A Kneipp taposó (németül Kneippbecken), tulajdonképpen egy hideg-meleg vizes váltófürdőt jelent. A Kneipp medencében hideg, 14-16°C-os víz van, alján pedig legömbölyített felületű kövek találhatóak, melyek lágyan masszíroznak és javítják a vérkeringést. A hideg vizes medencéből kilépve vagy egy meleg vizes medencébe kell átlépni, vagy a helyiség meleg hőmérséklete által kell hagyni, hogy lábunk felmelegedjen. A Kneipp taposó rendszeres használata megelőzi a gyulladásokat, javítja az anyagcsere-folyamatokat. A Kneipp terápiát alkalmazzák keringési zavarok esetén, feszült izmok és kimerültség esetén is.

Mit szól hozzá?

hozzászólás