A világ körül

Jógaórára kell járniuk az Air India pilótáinak és utaskísérőinek

Air India

Reggelente jógaórára kell járniuk az indiai nemzeti légitársaság frissen felvett pilótáinak és utaskísérőinek a Huffington Post című amerikai online hírmagazin szerdán megjelent cikke szerint.

A portál arról számolt be, hogy az Air India június 1-jétől kötelezővé tette hetvennyolc újonnan toborzott pilótája és háromszáz légikísérője számára, hogy kiképzésük alatt részt vegyenek a reggel 6 óra 30 perckor kezdődő foglalkozásokon.
“Első alkalommal vezettünk be jógaórát a pilóták és a legénység kiképzési programjában, úgy gondoljuk, hogy a jóga fegyelmet eredményez, valamint segít megküzdeni a munkahelyi stresszel” – mondta a társaság egyik magas rangú vezetője a The Economic Times című helyi lapnak.

Hirdetés

A beszámolók szerint a jógaórákat az Air India személyzeti osztályának kezdeményezésére vezették be a légitársaságnál. Többek szerint az indiai kormányfő állhat a döntés hátterében, aki feladatának tekinti a jóga népszerűsítését. A naponta jógázó, vegetáriánus Narendra Modi nemrégiben jógaminiszterrel bővítette kabinetjét, valamint szeptemberben azzal a kéréssel fordult az ENSZ-hez, hogy fontolja meg egy nemzetközi jóganap bevezetését.

 

Mit szól hozzá?

hozzászólás