Balatongyörök Gasztro Hévíz Siófok

Négy balatoni kisvendéglő a 25 legjobb között

Négy balatoni étterem a legjobbak között
Egy siófoki, egy szigligeti, egy balatongyöröki és egy badacsonytomaji vendéglő is helyett kapott az itthon.hu toplistáján. (A fotó illusztráció)

Az itthon.hu portál tette közzé a hazai kisvendéglők top 25-ös listáját, amelyben egy siófoki, egy szigligeti, egy balatongyöröki, egy badacsonytomaji, valamint egy hévízi kisvendéglő is helyet kapott.

A portál összeállításában olyan éttermeket gyűjtött össze, amelyek még őrzik a klasszikus házias vendéglátás és ételkészítés hagyományait, azaz igazi hazai kisvendéglők. Ahol a vendég tényleg az első, az ételek olyanok mintha a nagyanyáink készítették volna, és nem is étteremben, hanem inkább vendégségben érezzük magunkat.

A kiválasztott 25 étterem között szerepel Bakos Attila Családi Vendéglője, amely Szigligeten található. A portál szerint az eldugott kisvendéglőben a legszebb családi hagyományok szerinti magyar vendéglátásban lehet részünk.

A siófoki János Vendéglő is helyett kapott a listában, a jó balatoni borai, házias ételei és hangulatosságának köszönhetően.

Hirdetés

A badacsonytomaji Borbarátok Étterem Borpince és Panzió minőségi boraival, hangulatos kerthelyiséggel és természetesen a finom ételeivel kerülhetett be a 25 legjobb közé.

A listán helyett kapott még a balatongyöröki Magyaros Csárdás Restaurant, amely nem csak a Zala környéki ételekkel, hanem a házi készítésű süteményeivel is csábítja a vendégeket.

A Balaton régióból még egy hévízi étterem is felkerült a listára. Az Öreg Harang Borozó, igaz elsősorban egy hangulatos borozó, ám kiváló konyhája, magyaros specialitásai miatt nem maradhatott le a listáról.

Mit szól hozzá?

hozzászólás