Balatoni Napok - www.balatoninapok.hu

Rólunk

Balatoni Napok – Ahol mindig van új a nap alatt

A Balatoni Napok a Balaton régió legújabb magazin és információs oldala, ahol a helyiek és nyaralók is megtalálhatják a számukra érdekes témákat.

Mi is az a Balatoni Napok?

Lapunk egyrészről egy hatalmas űrt szeretne betölteni a térségben, ugyanis még nincs egy olyan átfogó, színes oldal, amely nem csak a nyaralóknak, hanem a térségben élőknek is szól. A Balaton Kiemelt Üdülőkörzethez 179 település tartozik, amelyek három megyére oszlanak el. Közülük 17 rendelkezik városi ranggal. 2014-es adatok szerint csak a balaton-parti települések (50 település) lakossága meghaladja a 130 ezer főt, így komoly olvasói bázist jelentenek.

Természetesen a nyaranta nagyszámban érkező turistákról, nyaralókról és a nyaraló tulajdonosokról sem feledkezünk meg. A Balaton régió Budapest után az ország legjelentősebb turisztikai központja. A KSH adatai szerint a 2014. január és augusztus közötti időszakban a Balatonhoz érkező belföldi nyaralók száma meghaladta a 850 ezer főt, így az évben a magyar lakosság több mint 10%-a megfordult a „Magyar Tengernél”.

Célunk

Célunk, hogy egész évben aktuális hírekkel és érdekes információkkal lássuk el a Balaton régióban élőket, illetve a szezonban érkező nyaralókhoz is a legaktuálisabb információk, a legérdekesebb programok jussanak el. Mindez a tartalom kreatívan feldolgozva egy, a kornak megfelelő, modern szerkesztési metódusokat felhasználó oldalon publikálva.

Rovataink

A Napról Napra rovatunkban foglalkozunk a Balaton régiót érintő közéleti illetve gazdasági témákkal, a rendőrségi híreken belül pedig kiemelt helyet kapnak a vízirendészeti közlemények.

Napozó rovatunkban már a Balatonhoz érkező nyaralóknak is szeretnénk pluszt nyújtani a Balatonhoz köthető érdekességekkel, vagy éppen bulvár hírekkel, amelyek akár egy kellemes napozás közben, vagy egy délutáni szieszta után is remek kikapcsolódást nyújtanak.

Sport rovatunkban fő szerepet kapnak a Balatoni vízisportok, mint például a vitorlázás, vagy a horgászat, valamint kiemelten foglalkozunk a látványsportokkal és a Balaton régió élvonalbeli sportegyesületeivel

Programajánlóinkban a Balaton széles programkínálatának legjavát adjuk. Kiemelten foglalkozunk a fesztiválokkal, Balatoni Éjszakák rovatunkban pedig a Balaton körüli partik kapnak helyet, ám a kisebb helyi programokról sem feledkezünk meg. Gasztro rovatunkban pedig a Balaton étkeinek, ízeinek és borainak szentelünk helyet.

Oldalunkon a balatoni településekhez köthető hasznos információkat is folyamatosan gyűjtjük, ezzel is segítve a régióba érkező nyaralókat.