Ajánló Balatonboglár Révfülöp Sport

Több mint nyolcezren vágtak neki idén a 33. Balaton-átúszásnak

Vitorlások sorfala mellett úsznak a Balaton-átúszás résztvevõi Révfülöp és Balatonboglár között. Fotó: Ruzsa István
Vitorlások sorfala mellett úsznak a Balaton-átúszás résztvevõi Révfülöp és Balatonboglár között. Fotó: Ruzsa István

Szombaton a révfülöpi rajtnál 8162-en regisztráltak az 5200 méteres távra, a cél a szokásoknak megfelelően Balatonbogláron volt.

Az “úszósávot” a körülbelül 50 méterenként felvonuló hajók szolgáltatták, tulajdonosaiknál megpihenhettek a fáradt versenyzők, és szőlőcukorral, ivóvízzel frissíthették fel magukat.

33. Balaton-átúszás

A Balaton-átúszás résztvevői úsznak a révfülöpi part közelében. Fotó: Varga György

A szervezők azt mondták: a létszám elmaradt ugyan a tízezres álomhatártól – amelyet a verseny történetében eddig mindössze három alkalommal sikerült átlépni -, de így is elégedettek, mivel a tavalyinál több mint ezerrel többen jelentkeztek. Ennek egyik oka a remek időjárás, ugyanis nem kellett “mozgatni” a verseny időpontját, hanem az első kijelölt dátumon elrajtolhatott a mezőny.

Hirdetés

Papp Márk - Balaton-átúszás 2015

Papp Márk debreceni úszó, a Révfülöpről indult Balaton-átúszás győztese beérkezik a célba Balatonbogláron. Fotó: Varga György

A viadalon ezúttal is számos sportoló indult, többek között a férfi vízilabda-válogatott tagjai és Erdei Zsolt profi ökölvívó világbajnok is teljesítette a távot. Az igazi “nagymenők”, azaz a hosszútávúszók is vízbe szálltak: a férfiaknál Papp Márk 1 óra 1 perces, a nőknél pedig az olimpiai bajnok Risztov Éva 1 óra 2 perces idővel volt a legjobb.

Risztov Éva - Balaton-átúszás 2015

Risztov Éva olimpiai bajnok úszónő, a Révfülöpről indult Balaton-átúszás második helyezettje, a női verseny győztese beérkezik a célba Balatonbogláron. Fotó: Varga György

Mit szól hozzá?

hozzászólás