112 Balatonboglár Balatonszárszó Somogy

Vihar Somogyban: tüzet okozó villámcsapás a Balatonnál

Villámcsapás

Somogyban tüzet okozó villámcsapás, kidőlt fák, leszakadt villanyvezeték adott munkát a tűzoltóknak – közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szerda este.

Tájékoztatásuk szerint Balatonbogláron a Kodály Zoltán utcában villám csapott egy fába, melynek letört ága hozzáérve a vasúti felsővezetékhez ugyancsak tüzet okozott. A Vikár Béla utcában a fél útpályát elzárta a forgalom elől egy kidőlt fa, és a kempingben is fákat csavart ki a szél, az egyik egy lakókocsira dőlt.

Hirdetés

A nagy erejű széllel érkezett vihar Balatonszárszón letört egy faágat, ami hozzáért a vasúti felsővezetékhez és kigyulladt. Segesden, Szabáson és Nagykorpádon, továbbá Lábod és Mike között az útra dőlt fákat távolították el a tűzoltók. Kaposváron, a Mátyás király utcában egy 20 méter magas nyárfa hasadt ketté, letört ágai leszakították a villanyvezetéket.

A hivatásos és önkéntes tűzoltók mellett a KÖTÉL Egyesület is kivette a részét a viharkárok felszámolásában. Ők Kaposújlakon és Kaposváron az Egyenesi úton távolították el a veszélyes faágakat.

Mit szól hozzá?

hozzászólás