Ajánló Balatonberény Közélet

Vitorlázó repülőgép zuhant a Balatonba

Vitorlázó repülőgép zuhant a Balatonba
Elmerülve a Balatonberénynél Balatonba zuhant motoros vitorlázó repülőgép. A gép utasai nem sérültek meg. Fotó: Varga György

Vitorlázó repülőgép zuhant a vízbe Balatonberénynél szombaton, a gépen ketten voltak, nem sérültek meg – tájékoztatta a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata szóvivője az MTI-t.

Tar Mihály közleményében azt írta: egy vízi mentő jelezte, hogy vitorlázó repülőgép zuhant a vízbe a parttól körülbelül 500 méterre, a naturista strand közelében. Vonyarcvashegyről mentőhajó indult a helyszínre, és a strand vízi mentője mentőkatamaránnal indult segíteni.

Fürdőzök segítettek kimenteni a Balatonberénynél tóba zuhant repülőt

A fürdőzök is segítettek kimenteni a szombaton Balatonberénynél a tóba zuhant ultrakönnyű kisrepülőt az MTI fotóinak tanúsága szerint.

Fürdőzők mentik a Balatonba zuhant repülőt

Hirdetés

A Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a honlapján közölte, a kisrepülő két emberrel a fedélzetén csapódott a tóba, a vízi mentők és a vízi rendőrök mentőhajója vontatta ki a Balatonból.

A Balatonba zuhant vitorlázó repülőgép

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján arról tájékoztatott, hogy senki nem sérült meg, a baleset körülményeit a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság vizsgálja.

Fotók: Varga György

Mit szól hozzá?

hozzászólás