Balatonboglár Közélet

Alapkő és időkapszula – Épülhet a Nemzeti Kézilabda Akadémia

Mocsai Lajos; Mészáros Miklós; Simicskó István
Simicskó István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára (k), Mocsai Lajos, a Nemzeti Kézilabda Akadémia tudományos és szakmai főigazgatója (j) és Mészáros Miklós, Balatonboglár polgármestere éppen az időkapszulát helyezik. Fotó: Varga György

Péntek este letették a Nemzeti Kézilabda Akadémia Balatonbogláron épülő sportcsarnokának alapkövét.

Simicskó István sportért felelős államtitkár, Mocsai Lajos, az intézmény tudományos és szakmai főigazgatója és Mészáros Miklós polgármester egy időkapszulát is elhelyezett az ünnepség keretében.

A tervek szerint a sportcsarnok alkalmas lesz nemzetközi mérkőzések lebonyolítására, benne három szabványméretű kézilabdapálya elfér. A mérkőzések idejére a két szélső pálya helyére mobillelátókat állítanak, így 2500 szurkoló tekintheti majd meg az összecsapásokat.

Mocsai Lajos

Hirdetés

Az arénától nem messze, egy másik telken fog állni az akadémia központi épülete, melyben a növendékek elszállásolását és kiszolgálását oldják meg.

A Nemzeti Kézilabda Akadémia létrehozásáról a MKSZ elnöksége döntött 2012 augusztusában. Az utánpótlás-nevelő központ 2012. szeptember 1-jén kezdte meg működését.

Balatonboglári Nemzeti Kézilabda Akadémia

A Nemzeti Sportközpontok oldalán található látványterv a balatonboglári Kézilabda Akadémiáról.

Mit szól hozzá?

hozzászólás